Снимка: БГНЕС

Във връзка със валежите от сняг тази нощ в София 87 снегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване и снегопочистване. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Снеговалежът е бил най-интензивен в планинските райони на Столична община - Кремиковци, Нови Искър, Витоша и Панчарево. Със смеси срещу заледяванеса обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, общински пътища, основни улици в районите и опасни и стръмни участъци. На места е извършено и избутване на снежна маса.

В планината Витоша снегопочистване и опесъчаване е направено на пътищата „Драгалевци- Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Продължава работа в разпръскването на смеси по основни улици в някои квартали в районите Витоша, Панчарево и Кремиковци.
Към момента градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути.

Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са отреагирали на сигнали за паднали клони, дървета и ламарини в следствие на вятъра.

През деня, прогнозата е за „жълт код“ и се очаква валежите от сняг да продължат. Напомняме на шофорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase