Снимка: БГНЕС

Средствата за София в Бюджето 2020 ще бъдат разпределени приоритетно в кварталната инфраструктура и екологията. Парите на пръв поглед са по-малко, но причината са европейските средства. Имахме ускорено строителство на метрото през 2019 г., затова имахме повече евросредства", каза в студиото на "Денят ON AIR" зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Той обясни, че има желание на всички общински съветници да се работи за града, няма липса на идеи и предложения.

"Имаме най-големия бюджет, свързан директно с екология. Канализацията също е много важен приоритет, над 500 млн. лева ще има. Трябва да инвестираме за подновяване на канализацията", заяви още Барбалов.

Барбалов уточни, че в СОС е имало високо ниво на разбиране и консенсус относно спасителния план за Перник.

"Експертите на "Софийска вода" изявиха позицията, че не може да очакваме проблеми за водоснабдяването на града. Има възможност тази връзка да се спре, от друга страна, едно от условията е рехабилитацията на стената на "Бели Искър", допълни Дончо Барбалов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му хората се интересуват от това какво се случва в града и част от предложенията за столицата идват от граждани.

"Стремим се максимално да отговорим на исканията. В късната пролет се очаква да заработи третия лъч на метрото, имаме нови влакове, които изискват малко повече време за настройка", увери Барбалов.

Има договори за доставка на 13 нови трамвая в столицата, както и осигурено закупуване на 30 електробуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase