Снимка: БГНЕС
fallback

Източникът на миризмата се оказва, че е стъклена бутилка с препарат, чиято миризма прилича на тази на пропан бутан. Предполага се, че част от препарата е изхвърлен в шахта, а останалата заедно с бутилката е изхвърлена в контейнер да разделно събиране на отпадъци.

Oще по темата

От общината увериха, че не става дума за изтичане на газ, защото този район не е газифициран. Въпреки това хората, живеещи в района, не бяха допускани часове наред до домовете си заради мерки за сигурност, предава "Монитор".

Сигналът за изтичане на газ блокира района около театър "София" в центъра на столицата.

Автобусите от линии 11, 404 и 213 временно се движеха по променен маршрут, а автобусите от линия 213 са отклонени, съобщиха от Столична община.

На място все още има ограничителни ленти, но служители на общината и пожарната успокояват, че няма опасност за хората, които живеят в района. Те ще бъдат допуснати до домовете си веднага след премахването на контейнера. Въпреки това миризмата ще продължи да бъде усещана още няколко дни.

От МВР посочват, че районът е отцепен. На място са екипи на пожарната и полицията.
Автобусите, обслужващи линии 11 и 404 се движат от гара "Подуяне" по бул. "Данаил Николаев" и по маршрута си, а автобусите от линия 213 са отклонени от бул. "Евлоги и и Христо Георгиеви", "Янко Сакъзов" през кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски, Сточна гара и по маршрута си към Централна гара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

пецата

преди 4 години

абе няма да е обикновен препарат а си е химично вещество и е специализирано за "парфюмиране" на пропан бутан и едва ли може да попадне случайно в нечии ръце , по вероятно е някой да си е чистил мазата на дядо му който е мъкнал всякакви химии от завода в който е работил

6

Инж. Химик

преди 4 години

Газта за битови нужди и автомобили няма миризма. Тя се добавя допълнително, точно от гледна точка на безопасност - да може да се усети при евентуален теч. Добавят се серни съединения. То и затова като пръцнеш някой път след тежка обедна бобена сесия мирише така.

5

До 4

преди 4 години

Това с дюнера е култова простотия на бб

fallback