Снимка: Helpbook

Общ преглед
Граждани продължават да сигнализират институциите за нередности в страната чрез платформата Helpbook.info.

Първият сигнал е за заградено пространство, превърнато в паркинг пред жилищен блок. Поставена е ограда, монтирани са видеокамери, електрическа бариера на входа и кабинка за пазач, където се взимат от всеки по 80 лв. от всеки, ако иска да мине оттам и да стигне до жилищния блок.

По този начин, според автора на сигнала, свободният достъп на живущите в блока и работещите в магазините в блока е изцяло ограничен. Също така оградата на паркинга се ползва за рекламни материали. Според автора на сигнала това е схема за измама и рекет на живущите и работещи в жилищния блок. В сигнала се твърди, че автомобили паркират и върху зелените площи на заграденото пространство, които са общинска собственост. По целия паркинг имало висящи кабели и нелегално и необезопасено прекарано електричество към кабинката и бариерата. Също така за платените такси от 80 лв. не се издава никакъв документ и не се отчитат като приходи. Молбата е за съдействие и получаване на свободен достъп за живущите и работещите във въпросния блок.

Проблем с паркирането е регистриран и в район „Красно село“. В продължение на няколко месеца един и същ автомобил всяка вечер паркира директно върху тротоар в квартала, примерът му последвали и други автомобили. От изпратените снимки е видно, че заради ограниченото пространство, автомобилите навлизат и в зелената площ като при потегляне разнасят кал и мръсотия както по вече разбитите плочки, така и по самата улица. Молбата е при възможност общината да довърши тротоара и да се поставят колчета или поне пътен знак „паркирането забранено“.

На улица в Русе проблемът е аналогичен. Периодично една и съща кола паркира на тротоара, като го прави неизползваем. На съседна улица нещата не са по-различни - масово се паркира около детска градина, а родители с малки деца са принудени да вървят по улицата, което затруднява движението на автомобили и пешеходци и се създават предпоставки за инциденти.

Завършваме днешния обзор със сигнал за замърсяване на речно корито в Костинброд. От изпратените снимки се вижда безотговорното и безогледно изхвърляне на боклуци по поречието на реката. Виждат се планини от пликове, шишета, гнили плодове, дори и стара стълба. Молбата ни е за предприемане на спешни мерки по почистването на терена.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар