Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

С нова платформа за качеството на въздуха София ще следи замърсяването с фини прахови частици. От утре столичани ще могат да следят онлайн параметрите на 22 станции в града, които измерват нивата на фините прахови частици и на останалите замърсители, предаде БНТ.

Платформата ще включва и индекс за качеството на въздуха, а специално мобилно приложение ще дава възможност на гражданите да подават сигнали.

Oще по темата

От средата на октомври, Столичната община отчита прогнозните резултати за замърсяване на въздуха и въвежда мерки за справяне с проблема - като безплатни буферни паркинги и зелен билет за градския транспорт.

В дните на пиково замърсяване обаче данните на общинската система и на гражданската платформа airsofia.info се разминаваха драстично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

тигъра

преди 4 години

До търновецСъгласен съм.Правете Търново столица,за да можем да си живеем спокойно в София.Навремето Нигерия си смениха столицата.Защо и у нас да не стане така?

19

ПорЦелан

преди 4 години

До "az". За епъл-овците ще има приложение. Ще струва 19.90лв на месец или 170 лв за една година накуп.

18

Анонимен

преди 4 години

Стига сте мрънкали.Мине няколко дена .Въздуха качество въздуха фпч .Цяла държава само за софия ще слушаме .Който не му харесва да се изнася.

fallback