Снимка: Булфото

"Изборите бяха едно сериозно състезание за всички. Давам си ясна сметка за пропуски и грешки, които се правят в работата. Когато се работи в големи мащаби, разбира се, че се допускат грешки. Затова създадох специален ресор за строителството", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Дарик радио".

Според нея, думата на 2019 година е "метро".

"Много усилия бяха положени, строителните дейности са завършени и безспорно метрото променя много квартали в София и променя града", сподели Фандъкова.

"Над 82 000 са продадените "зелени билети", това е с около 10% повече от 4 декември миналата година. Очевидно е, че хората имат интерес. Безспорно всички трябва да се включим в промяната на начина ни на живот, за да можем да очакваме, че децата ни ще растат в по-чиста среда", каза Фандъкова по повод проблема с чистотата на въздуха и мерките, предприети вчера от Столична община.

"Около 20 000 е разликата с дните, в които не се продават "зелени билети". Благодаря на всички, които се включиха в кампанията. Важно е да знаем, че "зеленият билет" не е панацея - нито една мярка сама по себе си не може да реши проблема с въздуха. Затова говоря за редица мерки. Знаем, че най-големите превишения са през зимата. Много семейства се отопляват на твърдо гориво. За мен голяма тема е и нерегламентираното горене на отпадъци. Само за вчерашния ден са направени над 40 проверки, съставени са 10 акта. Разбира се, че това са отрови, които отиват във въздуха. Наказанията, за съжаление, при горенето на отпадъци от физически лица не дават резултат. Затова поисках и инкриминиране на нерегламентираното горене на отпадъци", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase