fallback

Общ преглед
На пореден протест се събраха жителите на столичния квартал "Красна поляна“. Този път обаче те отидоха пред Столичната община, за да покажат недоволството си от ужасно мръсния въздух, който са принудени да дишат.
Заради мръсния въздух вчера бяха извозени 4 камиона боклуци от Виетнамските общежития.

"До преди седмица се твърдеше, че няма проблеми с Виетнамските общежития, а вчера се прави акция. Това е доста притеснително“, коментира един оп протестиращите.

"Събираме се повече от 3 години. Имахме искания да се сложат измервателни станции, това не се случи. Сложиха се отстрани, където потокът на вятъра е най-голям. Докато не видим предприети действия и резултати, ще продължим с протестите", заяви друг недоволен жител на квартала.

Според хората вината се прехвърля от една институция на друга и отново има удължени срокове за измервателните станции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСлава Богу, един по-малко в града

21

Анонимен

преди 4 години

Da odat pred prezidentstvoto s maskite si i da dishat chetnicite, tam nai-chistia vazduh v sofia...:-) glavnokomandvastia i bg trudova armia non stop im chistiat li chistiat i chetkat bg jivia vazduh ....:-)

20

Анонимен

преди 4 години

Кое поколение Столичани са тези. Щото аз съм 7-мо поколение. Като искат чист въздух да се качват на барутняците и да се връщат там откъдето са дошли. Никой нее длъжен да им диша смръдните. За 30 години се препълни със сеяндури благодарение на желю тур, чина. На никой не съм отишъл в града или селото да замърсявам. Така и аз не искам да ми идват в града и да го замърсяват.

fallback