Снимка: архив, Булфото
fallback


Собствениците на емблематичната за София сграда - Халите са решили да ги превърнат в целогодишен фермерски базар. Мястото ще предлага не само продукти от български производители, но и ресторанти с вкусна храна и дори споделено пространство с маси, съобщава "Монитор".

Всеки от магазините и заведенията ще декорира своя кът според вижданията си и ще придаде уникалност на мястото. След ремонта, магазинът ще работи от 10:00 до 24:00 часа.

Халите отварят врати преди повече от век - през 1911 година. Прекратяват дейност пред 1988 година, а през 2000 година са основно реставрирани и обновени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

анонимен

преди 4 години

Много ми харесаха коментарите на Марио и Лили. Сега ще видим дали имаме община и дали кметицата е на мястото си, ако се разреши това безобразие с хали. Призовавам всички истински софиянци на протест под прозорците на общината.

21

Лили

преди 4 години

Там ще има освен барове и студия за направа на татуировки, за да може като се напиеш да си изрисуваш и някоя глупост върху тялото. А в последствие Халите могат да се превърнат и в Казино, еврейските собственици много си падат по казината. Но това и си заслужаваме, при такава държава, защо пък столицата ни да не е бардак.

20

Марио

преди 4 години

Селски ***, които не знаят какво значи думата "ХАЛИ". Заради вас преведоха "Под игото" на Иван Вазов на тъпанарски. Халите е архитектурен шедьовър строен от дедите ни преди повече от сто години. Той е емблема на центъра на София, но за вас селяни нито София, нито България означават нещо. Халите в Европа са пазар на хранителни продукти на реномирани и известни производители. Там пазарува обикновеният софиянец. Сега обаче евреите с помощта на наемници искат да го превърнат в бардак с барове.

fallback