fallback


Хората от квартал "Орландовци" излезнаха на протест срещу престъпността, лошата инфраструктура, липсващото осветление по улиците и настояват за премахването на незаконните гета, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Наболелите проблеми са много - престъпност, транспорт... Имаме такъв до началото на квартала, хората, няма как да си стигнат до вкъщи. Имаме над 50 разбити коли за няколко дни. Трудно се случват нещата, институциите не работят и извършителите нямат страх, защото ги пускат", разказаха жителите на квартала.

Също така липсвали места за спортуване за децата.

"Всяко семейство в квартала има по две-три коли, до Централна гара според ЦГМ можем да стигнем за 48 мин, а пеша - за 53", оплакаха ке хората.

Сериозен проблем е и мръсният въздух в района. Били са подадени сигнали, но отговор е имало чак след месец.

"Постоянно сме в страх при прибирането по малките улички на жените ни, обират ни колите, дворовете. Има много нелегални постройки, но от нашата община зависят малко неща, трябва да се задействат всички институции. Нещата отиват към по-зле", разказват още жителите на квартала.

"Запознат съм с проблемите, опитваме да ги остраним. Молбата ми е да бъдат подавани сигналите на тел. 112 при набези. Надявам се скоро хората да могат да подават по-бързо сигналите си", обяви кметът на "Орландовци" Тодор Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Хората настояват за денонощни патрули в района........защото от мръсен въздух стават зомби!

19

,.,.,

преди 4 години

Цялата столица е опасана от гета на питиетата,затова и престъпността е висока,политиците с широко затворени очи защото ходят с охрана и живеят в затворени комплекси.А ромския хелзински комитет толерира престъпниците.

18

Анонимен

преди 4 години

Аха... А вие се оплаквате, че идвали бежанци. Те повечето бежанжи са по-хора от тези БЪЛГАРИ, които създават проблеми в Орландовци и от които са пропищели хората.

fallback