Снимка: Булфото
fallback

Въздухът в София отново е замърсен и има превишени норми на прахови частици, съобщи Bulgaria ON AIR. Гъстата мъгла тази сутрин допълнително влошава ситуацията.

През почивните дни бяха регистрирани превишения до три пъти над нормата на четири от петте станции в столицата. В неделя инспектори извършиха извънредни проверки на потенциални замърсители.

Oще по темата

Проверките продължават и днес като на фокус ще бъдат строителни и търговски обекти, генериращи емисии, както и предприятия, които горят незаконно отпадъци.

От Столична община призовават гражданите да използват градския транспорт, както и да ограничат използването на печки на твърдо гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

тигъра

преди 4 години

Вземете пример от другите градове и как се правят вело алеи.Където е широко и може-да.Където е тясно няма,а в София булевардите ги направиха от 2 ленти за коли на една,че втората да е вело алея.И от там започнаха големи задръствания.

51

тигъра

преди 4 години

Хората едно време като протестираха да не се пипа алеята и кестените по бул.Скобелев някой чу ли ги.Пак си имаше 2 ленти за движение в една посока,ама трябва да има и трета общината да *** от зони.Предлагам на кметските служители да отидав в Пловдив,Търново и други градове,за да видят как са им направени булевардите и как няма зони на тях където няма възможност.А в софия тръгваш от светофара и се удряш в кола ,защото след светофара е една лента и е зона,а от ляво е трамвайна линия.

50

тигъра

преди 4 години

И да не се возим на коли,при мъгла пак ще е мръсен въздуха.Събота и неделя като няма толкова коли да не е чист въздуха?От колко години булевард Македония е под всякаква критика ,а никой не го отчита.Елате да видите като мине трамвай какъв облак се вдига от пясък,а алеите по коите се разхождахме и бяха от двете страни с трева и рози ги направиха на паркинг места и ги затрупаха с пясък.За да *** общината.По стари снимки гледам през 19-20 век е бил с алеи и много дръвчета.

fallback