Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

От години хората в столичния квартал "Овча купел" подават сигнали за незаконна къща, но до ден днешен тя не е премахната. Местните не знаят как да се справят с нерегламентираното строителство, а не им съдейства и столичната администрация.

На мястото се вижда, че е построен цял комплекс от жилища.

"В тях живеят над 40 души. Постоянно се пристроява и надстроява. Палят се гуми, замърсява се въздуха. Блокира се улицата. Никой не може да ги контролира тези хора”, коментира местен пред Нова тв.

Той допълни, че от администрация в района са ги уведомили, че сградата е построена без документация и не са изпълнени условията на ЗУТ.

"След направена проверка на мястото са констатирани незаконни пристройки и е издадена заповед за премахването им. Към момента в техническия отдел на общината не са открити одобрени строителни книжа. Досега не са открити свидетелства за налагани наказателни постановления”, обясни Георги Чичков, заместник- кмет на "Овча купел".

Той допълни, че предишното ръководство на районната администрация е започнала процедура за премахване на незаконните пристройка и надстройка, която ще приключи в срок.

В същото време един от живущите в сградата Явор Димитров заяви, че всичко в къщата е законно и има документи за това.

А жителите на квартала дадоха 4 месеца на районната администрация да извърши всички необходими действия за премахването на незаконната сграда. Те са готови да блокират работата й, ако това не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

179

преди 4 години

Ромите в България са над 1 милион но никой не иска да даде реална информация за точният им брой. Вместо това казват ,че са 300 000 хиляди което само по себе си е пълен абсурд. Сигурно сега на преброяването ще ги пишат 350 000 хиляди само и само да ни успокоят но това няма как да стане.

48

Радослав

преди 4 години

По този начин цялата ни икономика още през 2030 ще стане с нула парникови газова! Вярно остатъците от това производство ще се горят в кюмбетата на електората, но те са защитени от червената книга като малцинство и за тях този проблем не важи! Даже ще преизпълни "петилетката" от Европа преди далечната 2050г! Знаете ли колко потупвания по тиквата ще си изпроси с това? А как цяла Европа ще блесне с тази мащабна индустрия на рециклиране? Рай за Европа и Тиквондур! Радост за Младежкото БКП!

47

Радослав

преди 4 години

Няма да закачате електората на Младежкото БКП!!! Тиквондур има план за тях! С немските си приятели ще прави фирми за преработка на излезли от употреба неща! Всичко от цяла Европа ще се праща тук и видните ни "инжинери" от маалата ще вадят всичкото "жилезо" от тези излезли от употреба неща! После "жилезото" се праща като рециклиран материал в Европа и се прави на нови неща! Един непрекъснат кръговрат! Върховна еко-грийн идея на вожда! Даже Гретка ще го потупа по тиквата за тази толкова еко идея!

fallback