Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Никой политик не очаква, че когато предложи непопулярна мярка тя ще се приеме охотно от обществото, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова преди началото на Международния ендоваскуларен конгрес с домакин проф. Иво Петров.

"Вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух ще подкрепят дори и непопулярните мерки затова по-замърсяващите, по-мощните коли да плащам малко повече отколкото досега. Увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист, за по-добри улици кварталите да подкрепят. Очаквам това да се случи в столичния общински съвет", каза Фандъкова.

Oще по темата
Според нея политиците трябва да слушат повече експертите, за да има по-голям успех за цялото общество.

"Във Вашата работа и работата на кметовете на общини има нещо общо. Всички ние работим за подобряване на качеството на живот на хората. Ние сме длъжни да променяме средата, така че да бъде по-добра за хората, а вие работите за по-високо качество на живот чрез грижата за най-важното – здравето. Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре и в основата на развитието на градовете, страните и на обществото като цяло", каза Фандъкова, цитирана от "Фокус".

"Здравето е най-важният ресурс за хората, а превенцията е инвестиция в най-ценния капитал. Известно е, че успешните лекари са много активни в подкрепа на обществото като цяло. Искам да благодаря на всички присъстващи тук български лекари за активната им роля за развитието на нашия град. Специално искам да благодаря на проф. Иво Петров, който преди съвсем кратко време поканих да си включи в работата на града. Той го направи с готовност и в изключително напрегнатото си ежедневие винаги намира време да работи за това нашият град да се превърне в едно по-добро място", подчерта още Фандъкова.

„Днес медицината се развива изключително бързо с помощта технологиите, дигитализацията и комуникациите. Има все повече нови възможности за диагностициране, за лечение. Възможности, които дават по-добър шанс за живот на хората. Но също така е много важно, че технологиите дават възможност на лекарите, независимо в кой град и коя държава се намират да работят така, че да се запознават веднага с иновациите и със световните тенденции. Вярвам, че през следващите години иновациите и научните открития ще се фокусират върху човека“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

Анонимен

преди 4 години

Странно, преди месец или се пасува, или не знам си кво, сега се ругае.Е, няма такова племе. Ама ругайте себе си. Когато мозъка е на друго място, сори.

191

Анонимен

преди 4 години

От самоковския фандък получаваме само лъжи и нищо друго. Колите замърсяват далеч по-малко от кюмбетата на дърва и въглища и горенето на гуми, което е любим похват на фандъковия електорат. При условие, че не се прави нищо по отношение на печките, защо аджеба, ще вдигат данъците на колите?Искате само да вземете едни пари, то е ясно. НЕ ЛЪЖЕТЕ!

190

Анонимен

преди 4 години

А кога ще свалите данъците на колите с газова уредба? Те замърсяват много по-малко от сдуханите дизели втора употреба, без значение от евро стандарта. И от бензинките са по-чисти. Има много "кошници" на по 20-30 г на газ, които пушат далеч по-малко от новите сдухани нафтови печки!

fallback