fallback

Опасна отрова, която убива кучета, е разпръсната в столичния квартал "Манастирски ливади". През изминалите седмици са засегнати все повече животни в района.

Светлина Маркович, която живее в квартала, е загубила домашния си любимец преди седмица. Ветеринарните лекари твърдят, че най-вероятно е било азотно отравяне.

"Този тип отрова е опасна за всички, ако попадне в устата на дете, резултатът би бил същия", казват пострадалите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Те ще подадат сигнал в институции и съветват всеки човек, чието животно е станало жертва, да направи същото, за да бъдат предприети действия.

Последните данни показват, че бездомните кучета в София намаляват. От 11 хил. преди време, в момента са около 3600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Кучкар

преди 4 години

Емиии и аз имам куче, ама си събирам след него. Обаче забелязвам че подобни собственици сме 20 процента. Нямам никакви проблеми да правят колкото искат строги санкциите. Спазвам всичко. Само се дразня на хора които ме гледат тъпо, само защото имам куче. Ще кажеш че точно моето му се е изакало пред вратата или му е направило нещо лошо. Въпрос на възпитание и предубеждение.

113

психолог

преди 4 години

до F5съдейки по коментарите ти сигурно си гласувал за Мая. Познах ли?

112

Анонимен

преди 4 години

Аз и в люлин и младост съм ръсил стрихнин по парковете, не само в манастирските.. крайно време е да дадем отпор на кучкарите и техните кръвожадни чудовища!

fallback