Снимка: БТА
fallback

Съдът отмени част от определението си от 8 юли, по делото за мръсния въздух срещу Столична община, като вместо това го разшири и задължи общината да представи по делото план за засаждане на дървета за 2020 г.

Освен това общината се задължава да създаде пряк достъп на гражданите, чрез интернет страницата си и профила си във Facebook, до Системата за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в реално време.

Съдът задължава още Столична община да мие машинно улиците по два пъти месечно от май до септември, като средно трябва да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Един път месечно трябва да се мият улиците и от октомври до април, ако времето позволява. Графикът за миене трябва да се публикува на сайта на общината, както и трябва да се публикува справка за извършеното всеки месец.

Друго задължение постановено от съда е Столична община да обявява справка за броя извършени проверки за спазването на забраните за влизането на товарни автомобили и строителни машини над 4 тона в зона "Първа" и превозни средства до 3,5 тона в зона "Център", които не отговарят на европейските стандарти за изгорели газове.

Освен това общината се задължава да обявява ежемесечно на сайта си и справка за броя извършени проверки, мястото, на което са извършени, констатирани нарушения и наложени наказания по прилагането на наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

До До 26-3

преди 4 години

ВЕЦ Симеоново е изграден на Рилския водопровод.Видовете водопроводи и кореспондиращото с тях водоснабдяване са:-питейно-битови нужди-индустриално-хидромелиоративно (напояване, отводняване или комбинирано)-хидроенергийно (деривации към ВЕЦ, но може и да е споделено - ВЕЦ Симеоново/Пасарел/Мала църква и т.н.)-транспортно, за трансфер или пречистване на речни води (Япония, Англия)Водопроводи за миене може да има в рамките на някакъв обект/завод/депо като отделни клонове, но не и в нас. места

29

До До 26-2

преди 4 години

За да има спомен за вода за миене, най-вероятно някой от по-възрастните наоколо го е споменал и така е останало.Колкото до водата - вида на използването й определя изискванията и съответно наименованието на употребата."Гъбата" на Панчарево е водовземната кула за индустриални води. От другата страна при десния бряг е водовземането за напояване на източната част от Софийското поле. Западната трябваше да се напоява чрез плавателния канал през Въртопо, покрай Студентски град до пристанище Павлово

28

До До 26

преди 4 години

Това е и по-вероятната версия. Клон от водопровода в центъра, който след някакви преустройства (събаряне на стари/строителство на нови сгради, затваряне на съществуващи или нови улици - в района м/у Витошка и А.Кънчев, липсващите части от Кърниградска и Узунджовска са добър пример!) е останал работещ като ПХ. Използвал се е, като същевременно е останал и "условно забравен" от ВиК-то. В смисъл, че най-вероятно някои от районните техници са знаели за него, но поради ред причини не са го затворили.

fallback