Архив: Булфото

Предстои много интересен мандат в Столичния общински съвет (СОС) предвид резултатите и разместванията, такъв не е имало в последните 10 години, каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов,

"В предишния мандат комфортът на ГЕРБ беше от 30 общински съветници плюс шест души от "Реформаторския блок“. В момента имат общо 27, т.е. спадът е от 9 съветника.

При нас има увеличение с 8, което разбира се можеше и повече. Признавам си. Винаги може по-добре. Имаме двама районни кмета“, каза Паргов пред Нова тв.

Според него в БСП предстоят много интересни събития.

"Ако гледаме спрямо 2015 г., БСП има ръст – и за общински съвети, и за кметове. Разбира се София има своя съществен принос в този ръст. В момента основната ни задача, първата, която трябва да си поставим, е как да капитализираме тези резултати в още по-добри резултати в това, което ни предстои на национално равнище“, допълни лидерът на БСП – София.

На въпрос може ли Паргов да постигне това, ръководейки партията на национално ниво, лидерът на БСП – София отговори: "Мога да го постигна на градско равнище, ръководейки БСП. В момента имам други задачи“.

Според Паргов предварителни договорки с "Демократична България“ не може да има.

"Във вторник първият акт ще бъде дали ще бъде избран господин Герджиков, или няма да бъде избран и съответно ще видим колко гласове ще събере. Това ще бъде първият акт на разделение между управляващи и опозиция. Вторият акт ще бъде бюджетът, който ще определи окончателно управляващите и тези, които ще бъдат опозиция", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase