fallback

Общ преглед

Следобедният трафик в София се засилва, а Орлов мост остава блокиран, след като там от няколко часа продължава протестът срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Движението в района е преустановено, а колите минават по съседни пътни артерии, които също са много натоварени, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Протестиращите не допускат преминаването на пътни превозни средства, с изключение на линейки. Полицейското присъствие в района продължава да е засилено.

По-рано шефът на СДВР Георги Хаджиев уточни, че разрешение за протест на Орлов мост няма. По думите му заявление за провеждане на митинг пред ВСС е постъпило на 27 септември. Второ заявление е постъпило на 9 октомври, за същото място и време.

Заради съвпадението е било препоръчано вторият протест да се проведе пред Съдебната палата.

Номинираният за главен прокурор Иван Гешев също коментира протестите. "Хората имат право да протестират, но се извинявам на българските граждани, които заради мен не могат да стигнат до работните си места", заяви Гешев.

Кандидатът за нов главен прокурор обясни протестите срещу него с политически и икономически кръгове, засегнати от прокуратурата и прилагането на закона. Гешев допълни, че да се откаже при такава атака, означава да покаже, че го е страх, и да предаде гласуваното му доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Емигрант

преди 4 години

До АнонименТе са там, където ги запратиха последствията от комунистическия режим, натресен ни от СССр чрез окупация и ликвидиране на инакомислещите. Днешната криза е преди всичко криза на морала и нравствеността, пряко следствие от комунистическата диктатура. ьтова се наблюдава навсякъде, където е имало социализъм. Навсякъдеѝ1

56

Анонимен

преди 4 години

Егати пишман софианците! Пречел им протеста! Ами разхвърлете държавните учреждения из България, направете Пловдив столица и си живуркате без задръствания. О забравих ако не е богопомазаниа ви стандарт на живот и магаре да върнеш в София, няма да стои.

55

Анонимен

преди 4 години

Прокопа изгоря.Хаха

fallback