Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
До края на месец декември т.г. Метадоновата програма, която се намира на територията на УМБАЛ „Св. Анна “ – София, ще бъде преместена. Този ангажимент пое министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на среща с представители на Инициативния комитет на живеещите в кв. Младост 1, съобщиха от здравното заведение.
Oще по темата


Министърът изслуша притесненията на жителите на района около Окръжна болница и отново посочи мерките, които са взети, и напомни, че ситуирането на Метадоновата програма към Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм (ДПБЛНА) в УМБАЛ „Св. Анна “ – София е временно.

Министерството на здравеопазването призовава всички граждани към толерантност спрямо пациентите на Метадоновата програма.

Според недоволните хора мястото не е подходящо, защото е на метри от жилищните блокове и детска градина. Хора, живеещи в околността, твърдят, че откриват редовно по улиците шишета от метадон, както и спринцовки, а кражбите и разбитите коли станали повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Първото впечетление!

преди 4 години

Младост е хубав квартал. Младост е визитката в София пред чуждестранния бизнес.Кварталът е първото, което един инвеститор вижда от София. Каца на терминал 2, минава моста над дружба и е в Младост. За това и повечето големи инвестиции са в района. Бизнес Център, София Тех Парк, Интер експо, Бизнес офисите около Малинов и Цариградско. ИТ индустрията която движи икономиката на София и т.нТам ли искаме принцофки и наркомани? Искате да изкогинте Бизнес инвестициите от града ни ли?

18

Анонимен

преди 4 години

До 17Съгласен съм. Центъра за наркомании просто не трябва да е в жилищен квартал. Има достатъчно места в София които хем са удобни откъм транспорт, хем не са жилищни райони. Столична община може да предложи такъв терен, но не - нещата ги направиха тихомълком и под масата.

17

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо сега къде беше знаеш ли ???ул.Пиротска, между две детски градини, жилищни блокове и какво ли още не.И там не му е мястото, въпреки, че доста време е там !!!Но вие ревете все едно земята ще спре да се върти

fallback