fallback

Преди месец Костадин Владимиров пътува в автобус по линия 184 в София. Когато идва неговата спирка обаче вратите не се отварят. Причината - според водача на автобуса – защото пътникът не стоял прав пред вратата в готовност да слезе.

Костадин е подал жалба към Центъра за градска мобилност. Репортерът на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева ги потърси за отговор. Имат ли право шофьорите да пропускат спирки по собствено желание и преценка?

Костадин Владимиров всеки ден пътува до работа с градски транспорт. На 14 септември обаче денят му започва малко по-различно от обичайното.

"Пътувах в автобус по линия 184. Когато наближи спирката, на която трябваше да сляза, той я подмина. Отидох при шофьора, попитах го каква е причината, а той ми отговори, че не бил длъжен да го прави, ако пътникът не бил изправен до вратата", споделя мъжът.

Малко по-късно, на метри от спирката, шофьорът спира, за да слезе пътникът.

Водачът заявил на Костадин, че много често гражданите не заставали в готовност до вратите, когато автобусът наближи дадена спирка, за да използват възможността да поискат след това да им спре по-близо до дадено място.

А от Центъра за градска мобилност пък обясниха, че автобусът е длъжен да спира на всяка спирка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Бай Хой

преди 4 години

Този е от селото на кмета фъндъкова. Ако дойде в Люлин 1 ше го праим да умирга. И мутрата Бойко Метидиефф некои си няма да го спаси.

73

Анонимен

преди 4 години

Ей Анонимен, спри да спамиш

72

Спиро

преди 4 години

Пример от Германия, Франкфурт на Майн: автобусите спират на всяка спирка, на която има пътници! Ако на някоя спирка няма пътници, желаещите да слязат предварително сигнализират на водача чрез бутон. Ако не са го направили, водача подминава ПРАЗНАТА спирка и не носи отговорност, че някой е забравил да извести, че иска да слезе.

fallback