Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Жителите на квартал "Младост" в столицата излизат на два протеста днес. Те настояват за спиране на презастрояването на квартала.

Oще по темата

"Искат да построят висока сграда, която спира достъпа на въздух", споделиха живеещи там и посочиха, че са подавали много подписки и жалби.

"Опитахме да запазим зеленината. Не сме страна по спора и за Столичната община ние сме никои", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

По думите им положението в квартала било трагично, автомобилите били спрени на всевъзможни места. Излизането на коли към главните артерии пък било изключително трудно.

"Децата не играят в градинки, а между блоковете. Това трябва да се промени - няма спокойствие, няма красота. След първия протест от лятото нищо не се случи. Абсурдно е да строи нов блок, а не детски градини", категорични бяха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

До 46

преди 4 години

И понеже съм на 63 г. да те осведомя, че много хора останаха без къщите на дядовците си, защото ги събориха и направиха грозните панелни гета, та да се набутат маса хора в кафези, които са пред срутване. Не се поддържат общи части и вътрешни инсталации защото не си строил сам къщата, а ти е харизан на символична цена. С "равенството" и готованството вече свърши и след 30 г. ако не сте го разбрали, проблемът си е ваш

47

Анонимен

преди 4 години

Бизнесът ще им закара и продаде въздух. Какъв искат - с аромат на ягоди, ванилия, шоколад, мента? Бизнесът им построи ветроупорни съоръжения, да не им духа. Ще им осигури и въздух.

46

Анонимен

преди 4 години

... не им стигавъздухЪТ...Българският eзик е официалният език в Тепублика България.Уж, де.Нито една бг медия не е за примерпо отношение на правоговор правопис. Господи, вересии до вересии и това си е !!! Иначе, с сритметиките са добре. О, темпора...

fallback