fallback

Разрушени и липсващи табели има масово по Южната дъга на Околовръстния път на София. За това алармираха от Института за пътна безопасност.

"Вижда се, че се разпадат и според мен са предпоставка за инцидент, ако паднат върху някой автомобил или рейсовете от градския транспорт", коментира Деян Тодоров от Института за пътна безопасност.

Водачите трябва да се информират с тези табели, да се престроят преди отбивките и все пак говорим за най-натоварената пътна артерия в България по данни на АПИ.

Оказва се, че проблем има и при отбивките за бул. "Черни връх" и бул. "България".

В повечето европейски страни допълнителна информация има, казва Тодоров. Освен това табелите за предварително указване на посоката са няколко, докато при нас често изобщо липсват или са стари и захабени.

Отговорът на Столичната община е, че предстои поетапна подмяна. Кога ще се случи това, не е ясно. Но от общината изпратиха отговор до Bulgaria ON AIR, в който посочват, че в момента табелите се обследват и ще бъде изготвен нов проект за тяхното местоположение и съдържание

Справка, която Деян Тодоров е направил, показва, че цената за пълното изграждане на подобни табели е 250 лв. на квадратен метър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

от Варна

преди 4 години

И аз вчера ходих до столицата за да закарам студент с багажа. На връщане реших да мина по дъгата м/у Царградско и Ботевградско. Вечерта на фарове счупените табели, разни спряни тирове с по-две-три хиляди лампички и каращите на уж къси, но заслепяващи като дълги, дава усещане за активен град, смесен с анархия. За 950-1000км поне 1/10 е във "вечен" ремонт. В сев България всеки кара колкото му върви колата, камионите ок 100км/ч. Не съм никой, за да оценявам, но това не са безопасни пътища

34

Анонимен

преди 4 години

На околовръстно или табела ще ти падне или вечер гонките те помитат

33

Анонимен

преди 4 години

Всеки ден минавам от там и се чудя каква европейска държава сме като дори в София табелите на околовръстно липсват...даже по-зле счупени са, грозни, има части от тях

fallback