Снимка: Helpbook

Общ преглед
Неприятно, актуално и за съжаление нормална гледка из цялата страна - разбитите улици са навсякъде. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха видео от модерния квартал Бояна, в който се вижда положението на улица в района.

Неравности, отломки, камъни, прах все едно си в пустинята и още: "Липсват капаците на каналите и шахтите, на места липсва даже и настилката на пътя. Пътят е пропаднал, а завали ли дъжд се превръща в кална река. Няма канализация, септичните ями се изливат по улицата."

Явно в район "Витоша" проблемът с настилките е масов. В друг сигнал до нас потребителят обръща внимание на спешната нужда от асфалтиране на ул. "Витошко лале" и моли най-сетне да се обърне внимание на сигналите му.

Разрушения не липсват и в столичния комплекс "Младост", като този път са в тротоарната част. Потрошени плочки, отломъци и дупки тормозят пешеходците - проблемното трасе е потенциално опасно, още повече, че непрекъснато преминават оттам деца на път за училището в близост.

Натоварена квартална улица пък е от години без улично осветление в квартал "Люлин“ 1. Според нашия потребител това е недопустимо, тъй като трасето се ползва за придвижване до метростанцията и през тъмните часове на денонощието има предпоставки за инциденти

Не липсват и други проблеми, касаещи комфорта на придвижващите се. Ето какво се казва в още един сигнал, изпратен до нас: "Автобусната спирка пред язовир "Пасарел" е абсолютно нефункционална. Представлява маломерна ламаринена конструкция с миниатюрна порутена пейка, където температурата сигурно е над 40 градуса през лятото. По цялото трасе между Панчарево и Пасарел спирките са в подобен вид. Моля за подмяна!

Също така никъде няма електронни табла. При положение, че автобусите минават с над час чакане - поставянето на информационни табла би било много полезно за пътниците.“

Завършваме днешния обзор с поредния сигнал за детска площадка в окаяно състояние, конкретната се намира в междублоковото пространство в квартал Дианабад. От изпратените снимки е видно, че не е поддържана от години и дървената конструкция на катерушката е стара и изгнила.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар