Снимка: pixaBay
fallback

Сдружение „Мостове” и националната гражданска инициатива „Системата ни убива всички” отправиха предизвикателство към кандидат-кметовете – да отидат на работа с инвалидна количка.

Предизвикателството ще започне в 16:00 часа пред Съдебната палата.

"След като гледат един клип на една бразилка, която беше поканила кандидат-кмет да се повози с нея на инвалидна количка, реших да предложа на един от кандидатите тук да се включи в тази кампания и той прие”, заяви Валентина Ташева от Общност „Мостове”.

Тя е поканила един от кандидатите да се включи в кампанията. След като той е приел, са отправили покана и към всички останали.

Предизвикателството ще бъде извършено в стандартна инвалидна количка, която се предоставя безвъзмездно от държавата на хората с увреждания. С тези колички кандидат-кметовете ще преминат по определен маршрут.

Маршрутът започва от Съдебната палата, където видимо няма достъп за хора с увреждания. Продължават в посока ЦУМ.

"Вижда се, че тротоарът е скосен от едната страна, от другата - не. Има всякакви малки препядствия по пътя, които всъщност са огромни за човек с двигателни проблеми“, обясни Ташева пред Нова.

"Целта е да поставим кандидат-кметовете в обувките на тези хора. Искам те да разберат колко достъпна е средата всъщност за човек с количка“, посочи майка на дете с увреждания.

Подобна инициатива се организира и в други български градове като Враца, Пазарджик, Стара Загора и Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Зчззз

преди 4 години

Да дадат на депутатите по 225лв месечно ,да ги изпратят в малък град в провинцията,да поживеят примерно 3 месеца ,да си платят сметките,да отделят поне 50лв за лекарства,да си направят зимнина,да се хранят през това време...Кой оцелял оцелял..Така ще разберат, какво е гавра и потъпкване на достойнството на хората.

9

Анонимен

преди 4 години

Ste ima nujda ot dosta drebni popravki na trotoari, vrati, stalbi, asansiori, vlakovi, autobusni platformi...vhodove, izhodi...

8

Анонимен

преди 4 години

Kakto ima iniciativa pochisti Bulgaria za 24 chasa, neka ima i iniciativa pochuvstvai kakvo chuvstva bg invalid 24 chasa....s invalidna kolichka v gradskite i selskite klozeti naprimer..., v bibliotekite, v sladkarnicite, v hlebarnicite, v mlekarnicite, v bg hotela...tasi iniciativa e samo za chuvstvitelni i humanni bulgari, kandidat kmetove, obstinski savetnici, ozeleniteli, arhitekti i dr. kmetski slugiteli, ne e za koravosardechnite kamenni sarca na bg bezchovechni plateni partizani...

fallback