Снимка: архив, Булфото
fallback

Българското училище не е само храм на знанието, а и святото място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности, каза президентът Румен Радев по време на откриването на учебната година в столичното 18-то СОУ „Уилям Гладстон“.

Oще по темата

Президентът благодари за възможността да сподели вълнението от съкровения ден, в който първият училищен звънец отеква в цяла България.

„Това е денят, в който нашите деца отново прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на знанието. Поколение след поколение жадният за просвещение българин предава този скъп завет на своите деца. Знам, че най-вълнуващ е денят за всички първокласници, а той е и не по-малко вълнуващ за техните родители“, каза още той, цитиран от "Фокус".

Президентът допълни, че ако искаме училищата ни да са конкурентоспособни в условията на новия свят, те трябва да бъдат подкрепяни както от институциите, така и от цялото общество.

„Училищата трябва да имат прогресивни учебни планове и програми, както и модерна образователна инфраструктура, да пазят и развиват своите традиции, да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав и да се ползват с подкрепата на родителите“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

РуРА

преди 4 години

***, та дрънка.

20

Било е свято

преди 4 години

Днес паралелката е място за изява на странностите на едно СОП-аджииче, същевременно е и място, където две екзотични си пускат музика и си приказват, ако на двора е студено и не им се чака там да започнат да раздават храната, която на тях им се полага безплатно. После ще си ходят. Паралелката също е и мястото където едно-две разглезени деца агресивно издевателстват над останалите, но даскалът няма право да им отвърти по един шамар, защото те били хиперактивни, а боят не бил възпитателно средство!

19

Анонимен

преди 4 години

АМА ТО В БЛАТОТО ИМАЛО УЧИЛИЩА ЗА ПРЕКРАСНИТЕ НИ И УМНИ ДЕЦА.....Е ТОГАВА НЕ Е БЛАТО, НАЛИ....

fallback