Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Медицинските сестри ще протестират всеки ден пред парламента. Те ще посрещат депутатите с палатков лагер, обяви Мая Илиева - един от основните организатори на протестите по време на вчерашния, който беше шести по ред.

Oще по темата

Сестрите настояват за стартова заплата в размер на две минимални, да бъдат върнати медицинските стандарти, да се промени категорията на труд на практикуващите в тази професия, да бъде подписан Колективен трудов договор на национално ниво, както и да се регламентира самостоятелната сестринска практика.

На протест вчера излязоха и фелдшери, лаборанти, както и фармацевти и от синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи Bulgaria ON AIR.

Повечето от присъстващите носеха ленти с призив "Не на страха" и развяваха лозунги "Здравеопазването не е търговия" и "Пациентите не са банкомати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Аз работя в болница , при нас няма такова нещо като лошо отношение . Но отношението си е българска черта навсякъде , зависи най- вече от въпросния човек . Лошо отношение може да има и от пациентите и от близките им също . Когато човек е агресивно настроен към персонала как да получи добро отношение .

19

Анонимен

преди 4 години

А дано ама надали ще ги купят/техните ръководители/ както и майките на деца с увреждания и не са виновни сестрите или майките виновни сме ние че не ги подкрепяме

18

Анонимен

преди 4 години

Отивам на сърдечен преглед. Опашка 30 човека. Доктор излиза и ми казва на ухо: дай 30лв и влизаш веднага ...Коментар няма нужда, ама като ми дойдат в заведението и ще им кажа: дай 30лв и ти сврвирам веднага ... държавата е прогнила от корупция и мафия. Никога няма да се оправим.Мед сестрите се отнасят към болните по зле от животни, видях го и дано на никой не му се наложи да влиза в болница. Ужаса е пълен, ама врякат за заплати.

fallback