Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Протестът на медицинските сестри става безсрочен. Тази сутрин те разпънаха палатка в градинката до парламента и се заканиха да стоят там докато не бъдат изпълнени исканията им за достойно заплащане, по-добри условия на труд и реформи в здравеопазването. 

Oще по темата

От сутринта медицинските сестри започнаха да раздават листовки на депутатите, с цел да ги информират за условията на труд и начина им на работа, съобщи БНТ.

При предишния протест бяха отпуснати 50 млн. лв, но според сестрите, тези средства не са отишли по предназначение и те настояват за спешни реформи.

В 14:30 часа протестиращите ще разговарят с представители на парламентарни комисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

сестра

преди 4 години

До анонименсрам ме е че съм мед сестра

13

анонимен

преди 4 години

не ви ли е срам министре гавра с ъс сестрите

12

след 10 години

преди 4 години

Опашка пред лекарски кабинет.Излиза сестрата -китайка и повиква пациента.Докторът китаец е наредил иглите и пациентът влиза.Със сръчно движение докторът забива иглата и пациентът е обслужен.Ако иска рецепта си плаща.По здравна каса -само една игла годишно.И така сръчният китайски екип на ден преглежда 900-1000 пациента-по 2-*** на минута!Но обсложването по здравна каса е безплатно!По каса лекарят получава по лев на пациент-към 22-23 хиляди месечно и така връзва двата края някак си.

fallback