Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Жители на столичния квартал "Дианабад" сами поставиха предпазни колчета на тротоара пред блока си, за да попречат на автомобилите да паркират там. Самоинициативата на живущите на улица "Васил Калчев" се налага заради отказ на общината да ремонтира тротоара.

"Тротоарът е така от няколко години, правят се само малки ремонти. Тук постоянно паркират автомобили и се притеснихме, че ще стане още по-лошо. Затова инициирахме поставянето на колчета", обясни жителят на "Дианабад" Захари Димитров, който подаде сигнала за нередността.

От общината отказват да поставят колчета и  уверява гражданите, че не се очаква ремонт на тротоара в близко бъдеще.

По тази причина живущите в "Дианабад" сами си купуват и монтират колчета. Самоинициативата им е струвала по около 50 лева на апаратамент.

Живущите обаче се притесняват дали колчетата ще бъдат опазени, тъй като непрекъснато в уличките влизат тежки строителни машини. По думите на жена от квартала положението в "Дианабад" е много тежко заради постоянните строежи на кооперации.

"Динабад" е в ужасно състояние заради презастрояването. Общината не поема абсолютно никаква отговорност за собствеността си. Отговаря ни се, че върху общинска собственост те не финансират частни инициативи", обясни друг жител на квартала пред Bulgaria ON AIR.

Хората се притесняват от това да не се наложи колчетата да бъдат премахнати и все още чакат отговор от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

...

преди 3 години

жалка община не може да се погрижи за нито един проблем само луд би си купил собственост в българия

72

До 73

преди 4 години

Не само тази. Още в романът Тютюн Димитър димов е казал - Всеки който не може да си изкара ХЛЯБА като нормален човек , става ПАРТИЕН ЧЛЕН.

71

картофелия

преди 4 години

Така! Да сме на ясно, никой няма право да слага колчета, молчета и пр. тук и там, без мое знание! Сега ще назнача проверка и ако има виновни те ще бъдат санкционирани най-строго! Ще бутна колчетата и с вашите глоби ще поставя нови ако парите от санканкциите /след данък спокойствие/ стигнат!

fallback