Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
През изминалите няколко дни получихме различни сигнали в платформата на Helpbook.info.

Първият е за денонощен лай, който тормози жителите на в столичени блок: "Денонощно сме подложени на тормоз от лаенето на големи кучета, затворени в жилище на 1-ви етаж на ул."Чумерна" 37, с оставени отворени прозорци. При всяко преминаване на човек покрай сградата те започват да лаят, а стопаните им не взимат никакви мерки да променят начина на отглеждането им. До късно през нощта и сутрин от 5 часа околните сгради не можем да отворим прозорците си, защото няма как да почиваме. Вичко това нарушава не само законовите разпоредби, а и чисто човешките отношения!За съня на малките деца и бебетата този шум е наистина проблем. Надяваме се на реакция от длъжностните лица, за което предварително благодарим!"

Шумни ремонтни дейности кипят и в квартално училище в ж.к. "Люлин". Нашият потребител, въпреки търпението си, апелира към отговорните органи да вземат мерки по ограничаване на шума в определените часове за почивка.

Преминаваме към проблема с необезопасените и опасни сгради, които са отговорност както на собствениците, така и на Общината. Една такава се намира на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" като от изпратените снимки е видно, че фасадата прогресивно се руши и застрашава здравето и живота на преминаващите.

Още по-тревожен сигнал получихме по същия проблем от район "Оборище" от вече познатата ни улица "Чумерна": "Преди няколко години пратих сигнал и ми отговориха от Общината с писмо, че ще има среща с жителите на тази сграда. Две години по-късно отново пратих сигнал и ми изпратиха СЪЩОТО писмо със СЪЩАТА дата отпреди години. Никакви мерки не са предприети, а в сградата има Център за работа с деца в неравностойно положение. От покрива, от стените, от терасите непрекъснато падат мазилка, цигли, тухли и каквото се сетите. Адресът е София, ул."Чумерна" 36, кооперацията срещу Бърза Помощ. Трябва ли да има нещастен случай, за да се обърне внимание на този толкова сериозен проблем? Дано този път има адекватна реакция, за да не стане нещо наистина лошо!", пише гражданинът.

Завършваме днешния обзор със сигнал за детска площадка в безобразно състояние. От изпратените снимки е видно, че голяма част от съоръженията са опасни за играещите малчугани. Виждат се стърчащи и ръждясали пирони, липсващи греди от ограда, люлка без част от необходимите винтове и повредени вратички.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Люлин 6

преди 4 години

При учителката по развален български език е така. Важното е да има нещо за крадене. Утре като няма да е кмет ще си вдигне шапката и внуците са добре.

2

ФРИЗЗ

преди 4 години

Абе тия кучета не ядат ли нещо? Отворен прозорец!?

1

Анонимен

преди 4 години

Не безпокойте кучетата, че веднага ще ви скочат кучкарите.

fallback