Снимка: архив, Булфото
fallback

Десният гласоподавател в София има богат избор от кандидати. От една страна, това е Йорданка Фандъкова, която сигурно ще поиска трети мандат в Столична община, от втора това е кандидатът на "Демократична България" - Борислав Игнатов.

От трета и четвърта, това са кандидатът на "Спаси София" и кметицата-арестант Десислава Иванчева.

"Сред десните гласоподаватели се подхвърля, че е възможно те да гласуват за Фандъкова с омерзение, обаче как да го направиш, когато партийната централа не е казала - "ето, това е нашият кандидат" ", коментира политологът Иво Инджов пред Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


По думите му е крайно непочтено от страна на партиите 2 месеца преди изборите да не са обявили кандидатите си.

Политологът Цветанка Андреева отбелязва, че изборите в София са много показателни за цялата страна.

"Политиката в София е особен остров, в който можеш да експериментираш с реформите и промяната. Всички реформи, които се пренасят в цялата държава, в изпълнителната власт, тръгват от там", изтъкна Андреева в "България сутрин".

Според нея бавенето с официалното номиниране на кандидатите е продиктувано от страх, размисъл и стратегия.

Един от обявените кандидати е Борислав Игнатов от "Демократична България". Според Инджов той категорично не може да спечели София.

От друга страна, най-голямата конкуренция на Фандъкова се явява омбудсманът Мая Манолова.

"Тя има биографията на ляв лидер, но комфортът, от който тя излиза от позицията на тази институция, по природа е на страната на неоправдания и дава много добър старт. Но доколко ще може да пребори статуквото в лицето на Фандъкова?", коментира Андреева.

Според Иво Инджов софиянци имат желание за промяна, а Манолова е декларирала такава готовност, но без да е ясно какво точно ще промени.

Извън София най-голяма конкуренция на ГЕРБ за местните избори остава опозицията.

Политологът Иво Инджов, обясни, че очакванията са БСП да се представи значително по-добре от 2015 г., но състоянието на партията дава индикации, че червените ще загубят в големите градове като Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Върбан Цветков. Егати и държавата,затворник-кандидат за кмет!Прав е Борисов за магаретата и министрите!

23

Анонимен

преди 4 години

Някой пита ли се като гласува за таз или оназ какво получава?Всички десни и леви са мафия т.е.синджири от обвързани фирми като левите са по-гладни.Червените партийни олигарси са в пенсионна възраст, дори техните си в БСП искат да се почистят от тях, но редовите членове на БСП са наистина гладни.Та, какво получаваш като гласуваш за М.М?!Аз предпочитам стабилност.

22

наглеци

преди 4 години

До СТРАНДЖАТА 16Остави го човека, той има да наглежда толкова крадени имоти из София (като хотел Хемус), че няма време за друго.

fallback