Снимка: Pixabay
fallback

 Слуховете, че у нас ще имаме градска транспортна мрежа от елекрически скутери вече се превърнаха в реалност, като дори имаме и първия играч на пазара в лицето на американската компания Lime, научаваме от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

„Започваме със 150 скутера из столичните улици. Броят им ще се увеличава с времето. Ще видим къде ги карат хората и според тяхното търсене ще предложим повече скутери. Цената на този етап е 1,50 лв. за отключване на скутера и по 30 ст. за всяка следваща минута“, коментира Тамаш Тот - оперативен директор за компанията.

Скутерите ще бъдат налични целогодишно, макар и не в максималния си капацитет, тъй като при нормално поддържане на пътната обстановка в столицата не би било проблем тротинетките да се движат дори през зимата.

В момента се работи по съставянето на регулация, която да наложи правила за движение на новия вид обществен транспорт. Все пак очакванията са в обозримо бъдеще все повече хора да предпочитат този метод на предвижване пред висенето в задръствания с автомобила си.

Повече за новата услуга за споделени скутери може да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Лаик

преди 4 години

Ама за 19,50 лв/ч, аз ще го купувам или ще го наемам.

66

Газим

преди 4 години

Само и тея липсват на пътя

65

Анонимен

преди 4 години

Със скоростта, с която се движат, излизат 3 пъти по-скъпо от такси. А в Румъния, където заплатите са по-високи, цените са едно 30% надолу... Някой тук пак се прави на бизнесмен, като блъска надценки и си мисли, че е много печеливш...

fallback