Снимка: bgonair.bg

Напредва реализацията на първия студентски кампус в София, който ще бъде обособен в столичния "Студентски град". Вече е избран проект, който да отдели общежитията 1, 2, 3 и 4 и ще въведе ограничение за достъпа. Как се е променил районът и какво предстои, коментира кметът Димитър Дилчев.

"Това, което заварихме през 2007 г., предвиждаше изцяло застрояване. За съжаление не можем да прекратим всякакво строителство, но успяхме да опазим терените около общежитията", обясни кметът пред Bulgaria ON AIR.

Кампусът ще бъде разположен в близост до сградата на общината в район "Студентски". Два от блоковете в него ще бъдат на Техническия университет и един на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

По думите на Димитър Дилчев през септември ще бъде готов изцяло техническият проект за изграждането му. Предвижда се да бъдат построени общо 12 кампуса.

"Убеден съм, че още с изграждането на първия кампус това ще покаже една работеща формула. Един начин да успокоим и транспортно, и търговски, площите около общежитията, за да могат младите хора да имат една сигурност и да живеят в добре структурирана, поддържана и чиста градска среда", посочи кметът на района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase