Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Ежедневно стотици столичани пресичат с риск за живота си бул. "Александър Дондуков". Поради тази причина жителите на квартал "Оборище" искат поставяне на пешеходна пътека, въпреки че имат две на общо 310 метра една от друга.

Крайно наложително е да бъде поставена пешеходна пътека в района на ул. "Тракия", тъй като мястото е много натоварено, заяви организаторът на инициативата Илиян Антонов.

"Хората от квартала пресичат тук. Разстоянията до двата светофара са доста големи - около 150 метра до всеки. Тук е входът за парка "Заимов", има банка, хипермаркет, спирка на градския транспорт. Движението пък доста се промени в последните години, което налага поставянето на пътека. Тук има негласна пешеходна пътека поставена от хората в квартала", каза той.

От Общината обаче не са съгласни да поставят пешеходна пътека. Условието било да има над 50 пресичащи пешеходци на час в работен ден.

„Направихме неформално преброяване и се оказва, че пешеходците ни са повече от 100. И не говорим само за сутрешните натоварени часове, но и за следобедните“, обясни Антонов.

По думите му правилата за движение по пътищата в този участък не се спазват

"Тук правилата за движение се нарушават непрекъснато. Колите слизат от моста "Чавдар" с двойно по-голяма скорост от допустимата. В квартала има възрастни хора, млади семейства, деца. За тях липсата на пътека е голям проблем", обясни Антонов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

А няма ли да направят нещо за движението под моста на Подуяне, където има спирка и си слизаш под моста и тичаш като обезумял,за да не те сгазят слизащите коли, които нямат видимост дори кой се мота пеша по Ботевградско шосе. Спирката трябва да е след кръстовището, а не хората да се чудят дали да ги сгази трамвая или колите.

18

Boko bo

преди 4 години

Да гласуват за Фъндъкова!

17

Без коли

преди 4 години

Като искате да не карате на павета, колелото и трамвай.В С-я транспорта е добре уреден.Софиянци станаха заложници на старите брички.Сякахте дървета по Борис, в момента асфалта на тротоарите нагрява безобразно,хора и деца буквално припадат.Буферни зони в кварталите и никакви брички в Широкия център.Не се диша от вас.По тротоарите не асфалтирайте, а поставете плочи.И не крадете калдъръма, в цял свят това е най-скъпата настилка, когато се наложи се пренарежда, а не изнася във вилите на мутри

fallback