Снимка: Забелязано в София
fallback

Един мъж загина, а жена е в тежко състояние след бурите снощи в Софийско.

Инцидентът е станал край водоем близо до село Долни Богров около 22.40 ч. Това съобщи Нова тв, като се позова на Спешна помощ. Жената е откарана в болница "Света Анна".

Сигналът за бедстващи хора в Долни Богров е получен късно снощи, като две линейки са тръгнали веднага към мястото - едно от езерата в близост до селото.

Там са установени мъж и жена, които са били на палатка. 55-годишния мъж е починал на място, а 50-годишната жена е в тежко състояние.

Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.

В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал "Нови Искър" в столицата токът спря и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър на много места в града има паднали клони и саксии.

В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по жп коридора от София към „Кулата” и Солун.

Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването. Службите по чистотата ще се захванат с премахването на падналите дървета и клони.

Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България - за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров. Значителна част от тях - над България в късните часове в петък вечерта. Гръмотевичните бури са резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Кръглия суджук от Банкя е виновен

11

Анонимен

преди 4 години

Добре че не ходя на палатка че да ми падне дърво на палатката. Ама ако ходех, немаше да си опъна палатката до дърво форшуар.

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Президентът Радев ще изкара още 4 мандата (специално за него ще променим Конституцията), докато има такива противници като теб!

fallback