Снимка: БулФото
fallback

Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през месец февруари 2020 година, съобщава БНР.

Първоначално участъкът от "Красно село" до "Патриарх Евтимий" трябваше да бъде въведен в експлоатация през септември.

Oще по темата

"Забавянето се налага поради времетраенето на тестовете на влаковете и цялостната автоматика", обясни директорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев.

По думите му, това е ново поколение системи за управление, а досега са правени тестове само на предишните участъци. Минималният срок, по искане на компанията производител "Siemens", е била за 8 месеца изпитания, но се е съгласила да ги свали на шест месеца.

"И в момента работим в този шестмесечен срок. В участъка бул. "България" - "Красно село" вече са започнали тестовете, предстои в края на този месец да започнат и от бул. "България" до ул. "Граф Игнатиев", разказва Братоев.

Той уточни, че провежданите тестове в участъка бул. "България" до "Красно село" са в напреднала фаза и се очаква да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този участък ще бъде пуснато заедно с останалата част от третия метродиаметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Курти

преди 4 години

Яснооо. фъндъкова скоро ще се моли да влезе в затвора само за да остане жива. Недоразумението крусефф ще свидетелства срещу нея, а юрданка срещу Тиквата. И накрая всички при Мишо Бирата.

42

Анонимен

преди 4 години

До Един 25 Сам си. Други няма.

41

Leo

преди 4 години

Всъщност, цялата работа може да се окаже саботаж.... Ако някой е хакнал пръскачките пред Парламента може да е наводнил третия лъч на метрото.....

fallback