Кадър: Bulgaria ON AIR

 

Общ преглед

С по 10% през следващите три години ще бъдат увеличени заплатите на шофьорите в градския транспорт в София, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на среща между Столичната община и синдикатите.

До повишението на възнагражденията на шофьорите се стигна след дълги протести от тяхна страна.

От 2020 година заплатите им ще започнат да се повишават с по 10% в следващите 3 години. В момента средната брутна заплата на шофьорите е 2300 лева, а на машинисите в столичния метрополитен е 2400 лв, предаде Bulgaria ON AIR.

"Поемам ангажимента да внесем предложение в Общинския съвет за подписване на 3-годишно споразумение. Осъзнавам, че решението е трудно, но си даваме сметка, че за да имаме водачи, те трябва да бъдат мотивирани", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Идеята за увеличението на заплатите ще бъде предложена още на следващото заседание на Столичния общински съвет.

От 150 до 250 лв. се вдигат заплатите в областните болници

На кръглата маса днес бе обсъждано и дали нощният градски транспорт да мине в ръцете на частна фирма. Кметицата обясни, че към момента не се предвижда промяна.

„По отношение на нощния градски транспорт не се постигнали съгласие със синдикатите. Въвеждането на нощния транспорт беше стъпка към подобряването на условията в града. Факт е, че разходите са много, но предстои тепърва да мислим“, коментира Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар