fallback

Общ преглед

Преди дни жители на столичния квартал "Младост" се събраха за пореден път на протест срещу застрояването на градинка пред техните жилищни сгради. Зелената площ се намира в близост до метростанция „Младост 1“.

Въпреки протестите, днес започна заграждане с ограда на спорния терен, видя репортер на Dnes.bg. Предвижда се там да бъде издигнат 12-етажен хотел, алармираха протестиращи.

Oще по темата
В защита на жителите на "Младост" се обявиха Националният омбудсман Мая Манолова и от гражданската инициатива "Спаси София".

Както е известно, в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" арх. Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в "Младост" 4.

Възмущението си столичният кмет изрази в профила си във Facebook. В действията на районния архитект Фандъкова вижда "явен саботаж и провокация", след като през последните месеци се разглеждат варианти за намаляване на строителството в "Младост" и увеличаване на градините и парковете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Алчните и слабоумни хорица, съсипаха София. В кв.Дървеница пък пльоснали строеж в двора на църквата. Това може да го направи само ***.

24

Анонимен

преди 4 години

Специално в Младост трябва да се застрои всяко свободно междублоково пространство. Да са тераса до тераса. Така ще могат да играят табла без да си излизат от апартаментите.

23

Кво

преди 4 години

Сте се наблъскали в Младост. Идете по изток или Симеоново или железница ,мировяне. Чист въздух бол

fallback