Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

С лозунг „Още една година смърт“ излязоха граждани на протест срещу убиването на животни за кожи. Демонстрантите се събраха пред Министерски съвет с искане за забрана на фермите за ценни кожи.

Протестът се организира от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България.

На 22 юни ще се навърши една година от внасянето на законопроект с искане за забрана на отглеждането и убиването на животни заради кожите им.

Той обаче все още не е разгледан от депутатите. Заради това протестиращите ще внесат протестна декларация с настояване Министерски съвет и премиерът Бойко Борисов да предложат законопроекта за гласуване в парламента, предаде bTV.

Организаторите споделят, че този протест ще е първият от поредицата публични събития, които ще се провеждат, докато забраната не бъде постигната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Крокодилски сълзи

преди 4 години

А аз пък мисля, че ползата от крокодилите е само кожата им дето става на хубави чанти и обувки. И вегани, не ранени крокодилски сълзи.

36

Фирма

преди 4 години

Дековис отдавна продава замразено месо за прясно.Пилета,карантии също.Лъжат със старото месо на гореща точка.Луканка, салами от старо месо.Бачкаш за 900 получаваш 560.Лъжат и с трудовите договори и работно време.Все хора не им достигат.Магазини на Димитър Петков и Люлин

35

До протестиращи

преди 4 години

Веганчета, а за птиците дето им скубят перата да ги опекат защо нито дума? За рибите дето им вадят люспите да ги пържат също нито дума. Само за кучета и зайци ли ви е жал?? Другите животни да организират контрапротест, че са дискриминирани.

fallback