Снимка: архив Investor Media Group

Недовършен ремонт на "Топлофикация София" блокира жена с увреждане в дома й за цели три месеца.

До вчера пред бл. 266 в столичния кв. "Гео Милев" настилката е от чакъл и заради това Нели Събева може да излезе само пред блока си, но не и по-далеч.

Жената на няколко пъти дала сигнал в "Топлофикация", както и в община "Слатина". От дружеството обаче й обяснили, че не могат да възстановят настилката пред блока преди да слегне чакъла. Домоуправителят Стоян Коленцов също подавал на няколко пъти сигнал в "Топлофикация", но получавал нееднократно същия отговор, обясни той пред bTV.

Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона

После казали, че договорът с фирмата, която осъществява ремонтите, бил изтекъл и трябвало да мине конкурсът за избор на нов изпълнител.

Елизабет Павлова от „Топлофикация” обясни, че на това трасе е имало няколко аварии и затова то било оставено в този вид, за да могат да го наблюдават. 

ОмбудсМая предупреди: Готвят исторически най-високата цена за парно!

Срокът за възстановяване на трасето е две седмици. Тъй като той е нарушен, следва процедура по налагане на административно наказание и глоба. За юридически лица тя е в размер на от 1000 до 5000 лв., обясни Михаил Джурджин, началник на отдел "Контрол по строителството" в район "Слатина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase