Новите правила за класиране на учениците в първи клас трябваше да направят режима по-лесен и с него измамите трябваше да станат доста по-трудни. От сигнал в платформата Helpbook.info разбираме, че целта не е постигната.

"С новите правила за прием на ученици в 1 клас по прилежащ адрес, което е една голяма недомислица, държавата превръща родителите на децата в лъжци и измамници. Те са принудени да променят своята адресна регистрация, за да може детето им да бъде прието в училището на по-големия брат или сестра, или по-близо до местоработата на родителя. Така над 70%, а в някои училища и 90% родителите (майките, защото се гледа адресната регистрация на майката - поредната глупост) са с фалшиви адресни регистрации", посочва разочарованият баща.

Потърпевши, както обикновено, се оказват семействата, които не са решили да измамят системата. И така се оказва, че семейство с 3 деца и двама работещи родители трябва сутрин и вечер да обикалят София, за да оставят и вечер да приберат своите деца от три различни места.

В друг сигнал гражданин сигнализира за глутница кучета, обитаващи кварталите Бъкстон, Борово и Павлово. Още преди две години човекът е станал свидетел как от микробус на Екоравновесие са разтоварени шест малки кутрета, които на днешния момент са достигнали внушителни размери. От изпратения клип е видно, че животните са най-малко девет като спят в тревните площи и се разхождат необезпокоявано по тротоарите.

Гражданинът се опасява, че е само въпрос на време да се стигне до инцидент и зове отговорните институции да си свършат работата. 

В друг сигнал пък Български пощи отговарят бързо на въпрос, изпратен към институцията. В сигналът се пита какъв е редът за уведомяване за получени от чужбина пратки в районната поща, т.к. някои от тях не могат да се проследят в сайта ви дали са пристигнали, тъй като са обикновена поръчка или друго.

Ние от Helpbook.info благодарим за професионализма и се надяваме всички отговорни органи да реагират толкова бързо и адекватно.

Ако видите нередност, проблем, или искате да зададете въпрос към институциите – подайте сигнал онлайн чрез HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase