Кадър: Bulgaria ON AIR

Преди дни майка, която взима детето си от частната ясла, го заварва с насинено ухо и разстроено. Тя го е завела в "Пирогов", където ѝ обяснили, че нараняванията са вероятно вследствие на дърпане на ухото.

Още по темата

Майката Цветелина разказва историята в социалната мрежа Facebook, където други родители, потърпевши от същото частно детско заведение, се свързват с нея. Цветелина твърди, че според директорката на яслата това е първи подобен случай, но пък тя научила, че има много такива, просто родителите са си мълчали.

"В рамките на 10 минути майката смени версиите два пъти. Пред едните ви колеги каза, че детето е взето в този вид, за друга телевизия каза, че го е взела съвсем нормално и след това е забелязала, че детето има съответните синини", каза директорката на яслата Ирена Радулова пред Bulgaria ON AIR.

Та добави, че детето, за което обвиняват нея и персонала ѝ, е много трудно за гледане, защото било много нервно, неспокойно и ако не стои човек с него, то можело да бъде опасно за себе си или другите деца.

"Имаме ангажимент да се грижим за него и всички останали деца. Обърнахме внимание на майката, че не е лошо да потърси психолог.  Дадохме координати на психолог, казахме, че детето не е за такъв вид детска градина, защото тормози себе си и останалите деца", каза още Радулова и отбеляза, че майката е потвърдила, че то се държи така и извън заведението.

Директорката беше категорична, че майката не е предявила никакви претенции, когато си е взела момчето, въпреки че е могла да го огледа докато го е обличала или обувала, а го е направила чак след няколко часа.

Не може да се каже кога са правени снимките в социалните мрежи и насиняването на ухото може да е станало след часове, твърди Радулова.

"При поведението на това дете да се получат наранявания и майката го знае", каза още директорката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase