Снимка: Организаторите
fallback

За пета поредна година на 9 юни ще се проведе спортният празник "Детска Игриада". С мотото "Всички сме в играта" Investor Media Group кани семейства да открият ползите от това да спортуват заедно.
Oще по темата


Точно в 9 часа в парка "Заимов" родителите ще имат възможността да дадат личен пример на децата си, като участват съвместно с тях в забавни игри и състезания.

"Тази година ще имаме пет състезателни спортни дисциплини, в които деца на възраст между 5 и 15 години могат да се включат и да се състезават за медали и награди", обясни в "България сутрин" мениджърът в отдел "Събития" на IMG Гергана Николова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ различното на петото издание на събитието е, че в парка "Заимов" ще има много демонстрации, за да може децата да обиколят всички спортове и да изберат най-подходящия за тях. Ще има и ретро алея, насочена към родителите.

"Примерът, който дава самата "Игриада", е безспорно ценен, тъй като показва как родителите трябва да насърчават децата да спортуват. Много е важен социалният фактор. В бадминтона дете и родител от едно семейство играят като опоненти срещу дете и родител от друго семейство, но най-хубавото е, че след играта стават приятели", коментира Живко Димитров от Бадминтон зала "Европа" пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че "Детска игриада" отправя послание към родителите, че колкото и да сме забързани и ангажирани, трябва да показваме на децата, че е важно да се спортува.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback