Снимка: "Монитор"
fallback

Повече от 200 хил. лв. ще вложи Столична община в изграждането и поддръжката на четири църковни храма в София. Предложението е на кмета Йорданка Фандъкова по искане на районни кметове и предстои да бъде гласувано от общинския съвет, съобщава "Монитор".

Градоначалникът предлага 78 хил. лв. да бъдат дадени на храм "Свети вмчк. Георги Победоносец" в район "Средец", които да се използват за ремонт на покрива.

За църквата "Успение Богородичо" в Курило са предвидени 36 500 хил. лв. Кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева посочва, че в последните години храмът е в изключително лошо състояние. "Необходимо е да бъде извършен ремонт на стени и тавани, смяна на дограма, ремонта на покрив и електроинсталация, подмяна на иконостас и други, с цел запазване на това свещено място", обяснява Райчева.

За довършване на строителството на храм "Свето Благовещение" в "Дружба" са необходими 50 хил. лв. За арменската църква "Света Богородица" в "Красно село" пък са нужни 40 хил. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Ристу

преди 4 години

Църквите са безполезни. Аз съм против да използват моите данъци за църкви. По-добре ще е да оправят или купят оборудване за училищата и болниците с тези пари.

4

Пак ще ги дадат

преди 4 години

на мюсюлманите, за Боко те са важни, пак ще направи четка на Ердоган!

3

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ поддържа храмовете, а БСП освен да ги руши дивашки друго не са направили.ФАКТ!

fallback