Снимка: Булфото, архив
fallback

Активистите от Българския вегански съюз си избраха за протест 1 юни, когато хиляди малчугани ще отидат в столичния зоопарк, за да празнуват Деня на детето.

Само че докато децата ще се радват да видят животните, веганите ще настояват зоопаркът да се закрие.

Причината затова са скандалите около зоологическата градина.

Oще по темата

"Преди години избягаха цяло стадо бизони от Софийския зоопарк. През 2014 г. тигър неочаквано се разходи на свобода заради небрежен служител, който не затворил добре клетката му. През 2010 г. глутница озверели кучета се промъкнали в столичния зоопарк и разкъсали до смърт осем муфлона, четири елена и една сърна", мотивират се от Българския вегански съюз.

Според активистите от НПО-то условията в зоопарка са ужасни, животните са принудени да живеят в затвор без каквато и да е било вина в много мизерни и окаяни условия.

"Пленените животни трябва да бъдат незабавно освободени и пуснати в защитени паркове, част от техните хабитати, където ще имат километри площ, а състоянието и адаптацията им ще се следи 24/7", настояват веганите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

До Веганаст". Пра дядовците ви и дядовците ви затова доживяха 80-90 години."Доцивяха, зщаото остаряха след ВСВ, когато повечето има достъп до болници, чиста питейна вода, препарати за хигеана, къпят се поне 2-3 пъти в седмица (спрямо 2-3 пъти в месеца или година), достъп до ел.енергия и прочие.

18

Анонимен

преди 4 години

Откога денят на детито стана "празник"?

17

Анонимен

преди 4 години

Вегани, що пиете вода бе? Това е къщата на рибите бе, лицемери! Ежедневно им унищожавате натуралния хабитат!

fallback