Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки на министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференцията в централата на партията.

Oще по темата

Повод за думите й стана поредната оставка в правителството - тази на земеделския министър Румен Порожанов. След редица скандали в Държавен Фонд "Земеделие", който е в ресора на МЗХ, в последните дни медийни публикации намериха проблеми в данъчните декларации на министър Порожанов. Днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката му с мотива, че въпреки негово нареждане, зам.-шефката на ДФ "Земеделие" не е уволнена.

"Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за слоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради ова, а защото не е уволнил чиновник", каза Корнелия Нинова и допълни, че това са очевидни двойни стандарти при решенията за освобождаване на министри.

Нинова обяви още, че според нея, едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и затова премиерът нямал контрол върху тях.

Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза:" Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

sofeto

преди 4 години

Нито една партия в България няма визия-програма и хора визионери за бъдещето на "мамковината".Какъвто народа, такива са му политиците и управлението!

107

До 99

преди 4 години

Какво друго да каже тази женица Всъщност тя няма друг избор Да плюе по Борисов и Герб.е единственото и оръжие.Знае че в повечето случеи става смешна но пък също така знае че има и достатъчно примитивно мислещи наивни и неудачници които може да повярват на думите които изговаря и да гласуват за бсп За партията която тя представлява не може да се намери нито един положителен аргумент който може да изтъкне От предишни управления само провали Кадрите същите доказани некадърници

106

Само питам

преди 4 години

Корнела Станишев защо я уволни навремето? За корупция или за некадърност?

fallback