Очакванията, че концесията за Летище София ще бъде отложена отново не са особено основателни, въпреки предстоящите евроизбори и опасността от политически трусове при определени изненадващи резултати, смята бившият зам.-министър на транспорта и настоящ управляващ съдружник и председател на Съвета на директорите в Експат Кепитъл Никола Янков, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Всичко за успешната концесия е налице, според Янков, тъй като пет наистина големи компании се включват в процедурата, която би била в огромен интерес на държавния бюджет.

"Трафикът през Летище София изпревари очакванията ни. Интересът на самия инвеститор е възможно най-скоро да изгради нов терминал, независимо от 10-годишния срок за това в концесията", коментира бившият зам.-министър.

Очаква се в бюджета да влязат 550 млн. лв. и моментално се появиха политически изказвания, твърдящи, че средствата са предвидени за инвестиции в БДЖ.

"Тези средства така или иначе отиват в държавния бюджет и от там правителството само ще решава как и къде да ги вложи“, обясни Янков.

Всичко по темата можете да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase