Снимка: БТА

Папа Франциск промени сценария и вместо първо да произнесе неделната молитва “Царица Небесна” отиде при хората, след като излезе от храма “Св. Александър Невски”.

Той поздрави част от официалните лица и след това отиде първо при няколко човека в инвалидни колички. Спря се при всеки от тях.

Още по темата

Една от тях беше Марияна Харизанова. “Казах му: “Добре дошъл!” на английски. Нямаше време за повече”, разказа след молитвата жената, пише "24часа".

След това папата се спря при децата и им даде малки подаръци. Някои дори успяха да си направят и селфита с него.

По време на словото си папа Франциск произнесе на български: “Христос Воскресе”, а хората на площада отвърнаха с: “Воистина Воскресе”. Ръкопляскания пък прозвучаха, след като той каза, че се е прегърнал с българския патриарх Неофит.

"България е кръстопът, на който се срещат и водят диалог различни вероизповедания, заяви папа Франциск, който отправи послание към света, свързано с актуални въпроси, от площад "Св. Александър Невски".

След посланието на Светия отец на площада започна и неделната молитва "Царице небесна" /Regina coeli/, която всяка седмица се проследява в ефир от над 100 милиона вярващи от цял свят. Този път тя е от столицата на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase