Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължават проверките за безопасност, след като вчера големи парчета от фасадата на стара сграда паднаха на тротоар в центъра на София. Инцидентът като по чудо се размина без жертви.

"Слава Богу, че никой не е пострадал. Столичната община взе бързи и адекватни мерки Отстраниха всички проблемни камъни. За фасадата отговорността е на етажна собственост", коментира домоуправителят на блока Кирил Кирилов пред Bulgaria ON AIR.

Общ преглед

И подчерта, че тежкият ремонт на "Граф Игнатиев" в продължение на година е оказал влияние върху сградата. Жителите на блока са подготвили писмо до Столичната община с молба за инспекция и отстраняване на евентуални нови проблеми по всички сгради на "Графа". Гражданите считат, че щетите трябва да бъдат платени от общината, ако се докаже, че ремонтът е повлиял негативно на сградата.

"При следващия ремонт ще се стараем да възстановим фасадата в същия вид, за да е приятна и функционална", каза още домоуправителят.

Красимир Димитров от "Аварийна помощ и превенця" към Столичната община обясни, че са премахнати две парчета от третия етаж и корозирала козирка от втория етаж на сградата.

"Няма опасност за сградата. Предстои експерти да огледат фасадата и да видим доколко са опасни терасите, за да махнем лентата. Ще се заемем с още две сгради тук", посочи той в "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase