fallback

Хиляди столичани и гости от страната и чужбина изпълниха днес ул. "Оборище" за традиционния национален фермерски пазар на Цветница, съобщиха от "Пазари Юг" ЕАД. Евродепутатът Ева Майдел и зам. кметът на София Тодор Чобанов са открили събитието с новината, че пазарът става месечен.

Oще по темата

"Пазарът е чудесен и всеки голям европейски град има такъв. Радвам се, че в София вече ще се прави всеки месец. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това", е заявила Ева Майдел. След откриването на пазара е имало културна програма.

По данни на организаторите от столичното дружество "Пазари Юг" на пазара се очакват над 20 000 посетители. Фермерите от цялата страна са над 100 и предлагат всичко за Цветница и Великден. Осигурени са и се подаряват над 7000 дръвчета. Организаторите са обещали и занапред да има културна програма, както и да бъде открита сцена за млади таланти.

Общинските съветници в София гласуваха миналата седмица всеки месец да се организира национален фермерски пазар на ул. "Оборище", се напомня в прессъобщението. Организатори на събитията са "Пазари Юг" ЕАД, Столичната община и няколко фермерски организации. Те са под егидата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

не им вярвам !

преди 5 години

в града - отваряш си магазинче, или поправка на обувки, кафене да е дори - субсидии - йок ! ако ти стиска. по-рано жалех селяните, но вече -не ! къде е БГ агнешко по великден? на яйцата пише - полша. нашето агнешко го изнасят по емирствата, но субсидиите са от нашите данъци, а печалбите - за тях. какво предлагат срещу субсидиите ? мед например ? я,моля ви се ! зеленчуците -от борсата- македонски- но изложени на фермерския пазар, заради цените.

23

Анонимен

преди 5 години

производителите протестират за субсидии, после - надувка на цените...........фермерски пазари - БИО - ама купено от македония или гърция....... кой ли пък им вярва ? гледам в магазина - и картофите от ЕГИПЕТ, моля ви се ! цените на българското, като че ли не идва от гърция и турция, ами е отглеждано на луната и идва на гръб от там....а с тази химия в продукта, може пък и от луната да идва, знае ли човек ?

22

Анонимен

преди 5 години

До17. Така е. Като не са минали през социалистически ЛАГЕРИ. И неса имали червен терор с доноси, досиета, колективизация и то насила.

fallback