fallback

Общ преглед
Показаха новите предложения за ограничители по "Графа".

Вместо бетонните плочи, които столичани определиха като "перки на акули", вариантите са високи антипаркинг колчета и стоманени кръгове.

На място експертен състав към Направление "Архитектура и градоустройство" разгледа различните предложения за ограничители по трасето. Присъстваха и зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов, главният архитект на София Здравко Здравков и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков.
Oще по темата


Експертна комисия ще реши кои ограничители в крайна сметка ще останат на емблематичната улица, чиито ремонт продължава.

До промяната се стигна, след като "перките на акули" предизвикаха спорни коментари. Първоначално столичани не харесаха вида им, а с времето се оказа, че крият и опасности за пешеходците.

След няколко инцидента с пострадали на острите ръбове на "перките", столичната кметица Йорданка Фандъкова реши да ги премахне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ИДИЛ

преди 5 години

След дълги спорове с Ал Кайда, накрая Ислямска държава е поела отговорността за ремонта на Графа

45

Анонимен

преди 5 години

Схемата на герберастите е една и съща.Затварят се улици,паркове,пътища за ремонти с месеци,години.Мотат се малко на брой работници за по няколко часа.Затруднява се нормалното движение на хора и мпс-та за дълъг период от време.През това време се скапват от пренатоварване съседните улици,тротоари(пътища,пътни платна).След това се започва ремонт на тях.И така до безкрай.Те си пълнят банковите сметки,а гражданите живеят във вечен тормоз,неудобства,мръсотия.Важно егерберастите да стават все по-богати

44

Анонимен

преди 5 години

Имотите на крадливите и некадърни герберасти са само начало. Банковите сметки са следващото, което ще изскочиТогава скандалът ще е тотален

fallback