Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"Стена на плача за геройски падналите на перките" или Българският вход за ул "Диагон Али" от "Хари Потър"? Нито едното – черният мрамор, който се появи на ул. Гарибалди, е  "водна стена", чийто живот бе прекалено кратък.

Oще по темата
След вълната от недоволство и подигравки, които монументът предизвика, кметът на София Йорданка Фандъкова поиска той да бъде премахнат, съобщи bTV. 

"Бях на място и видях за какво става дума. Категорично тази т. нар. водна стена не се вписва там, защото площадът е малък. Разпоредила съм водната стена да бъде премахната. Какъв е бил замисълът на проектанта - аз не мога да гадая", каза Фандъкова.

Още с откриването на "водната стена" започнаха и шегите по неин адрес. Много я оприличиха на котешка тоалетна, а други – на мутренски гроб.

Пред журналистите Фандъкова заяви, че пред тях е трябвало да застане проектантът на монумента, но той не пожелал да отговаря на въпросите, защо е предвидил водна стена там.

"Аз нямам време да го чакам", категорична бе тя.

Все пак "Монолитът от филма на Стенли Кубрик "2001: Космическа одисея" ще намери своето място под слънцето, тъй като кметът щял да разговаря с  ректора на УАСГ за да може водната стена да бъде поставена в двора на университета. Това може да се възприеме като акт на наказание, тъй като причината за искането е за да "може всеки бъдещ архитект и проектант да знае, че носи отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

200

Анонимен

преди 5 години

А кой е приел проекта за стената? Ами нали е одобрен и платен от хората на същата г-жа Фандъкова?...?

199

Честен

преди 5 години

Толкова много ремонти в София и толкова много гафове. От всякакво естество и на всякакво ниво.А бре софиянци, че то на мало и големо му стана ясно, че тая ваша кметица е крайно време да изгоните от кметския стол. ВИЕ САМИТЕ лавинообразно започнахте да се възмущавате от нея.Ми махнете я, бре. А така и така сте почнали, махайте и ГЕРБ. Иначе " Цветановците " пак ще Ви прекарват!

198

Анонимен

преди 5 години

Вечната кметица била наредила.Напълнихте си гушите с пари.Накрадохте се.Ненаситни сте.

fallback