Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Велосипедист пострада сериозно при инцидент с автобус в центъра на София. Случката се разиграва на оживен булевард посред бял ден. Каралият колелото Емил Петров твърди, че шофьорът от градския транспорт умишлено го е блъснал.

В резултат на катастрофата велосипедистът е приет в "Пирогов" с множество травми.

Пред Bulgaria ON AIR пострадалият разказа, че движейки се в близост до бордюра на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в отсечката около ул. "Милин камък", го застига автобус от линия 304. Въпреки че пътят е бил празен, шофьорът го изпреварил и го засякъл. Колоездачът от своя страна свил рязко вдясно, за да не се удари в него. И паднал.

"Инцидентът не е случаен. Шофьорът от градския транспорт умишлено ме блъсна. Автобусът буквално ме притисна и аз паднах и си ударих главата в бордюра на тротоара. При удара каската ми се счупи", обясни Емил Петров.

Той смята, че шофьорът го е провокирал, защото е карал в бус лентата. По-рано по улицата също го засича, но велосипедистът успява да спре.

По думите му, шофьорът е видял какво се случва и му е казал, че не му е мястото там и, че има алея за велосипедисти. Самият Петров обясни, че не кара по алеята, тъй като е пълна с хора и кучета и преди години именно там е пострадал и е бил със счупен нос.

Веднага след падането Емил отива в "Пирогов". Мъжът има разцепена вежда, наранени око, нос и уста, както и множество охлузвания по тялото.

Според директора на гараж "Малашевци" Кирил Георгиев обаче официалната версия за инцидента е съвсем различна. Велосипедистът се е движел в бус лентата, ударил се е в кофа за боклук, вследствие на което е изгубил управление над велосипеда и се блъснал в преминаващия автобус. Пристигналите на място органи на реда не са установили нарушения от страна на шофьора на градския транспорт и затова той няма да бъде наказан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Петърчо

преди 5 години

До 58 Как щеше да го засече или удари автобуса ако беше карал там където трябва а именно по велоалеята? И на основа на какво реши че шофьора е виновен? Това което е факт е че "жертвата" е карала в бус лентата и е в нарушение. Аз не защитавам никого *** и не обвинявам никого без да знам какво се е случило. Велоалеите за какво са иначе? Те се правят точно за да се предпазят тези които трябва да ги ползват. Той не я ползвал и следователно няма какво да се оправдава. Дано му дойде акъла.

59

Само питам

преди 5 години

Велосипедиста не смята ли, че е време да спре с колоезденето?

58

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАбе смешмик, гледа ли репортажа, на заден план се виждат поне 5-6 автомолила които карат в бус лентата....Те не са в нарушение, нали?Аре да излезем малко от черупките, да отидем малко в истинските еврипейки държави да се образоваме .

fallback